Mis on kokandusring? Kokandusringis tegeletakse kokkamisega – tehakse erinevaid maitsvaid toite ja degusteeritakse neid. Igas ringis valmistatakse roog (või road, näiteks nii soolane kui ka magus), mis hiljem koos ära süüakse. Ringis tehakse läbi kõik söögivalmistamise protsessid alates retsepti lugemisest ja lõpetades nõudepesu ja köögi koristamisega.

Mis on eesmärk? Arendada toiduvalmistamisoskusi ja meeskonnatööd. Laiendada silmaringi tervislikust toitumisest ja keskkonnasäästlikkust eluviisist. Õpitakse tundma toiduvalmistamise viise ja mõõtühikuid. Huviringis arendatakse tehnikate ja töövahendite kasutamise oskust.

Mida võiks õpetada? Käitumiskultuur, lauakombed, toiduvalmistamine, serveerimine, rahvatraditsioonid. Propageerida tervislike toiduvalikute tegemist arendades õpilastes teadlikku tarbimist ja keskkonnasäästlikku mõtteviisi.

Kellele? Soovituslikult 7 eluaastast. Tuleb arvestada, mida ringis käsitsetakse – noaga väga noored noored ei peaks lõikama.

Pane tähele! Köögis töötades tuleb järgida üldkehtivaid hügieeni-, töö- ja tuleohutusnõudeid. Samuti tuleb toidu jaoks arvestada õigeid koguseid – alguses tasuks paika panna, kui palju osalejaid lubada ringi ning vastavalt sellele soetada toiduaineid.

Meie nipp-nõuanne! Vii ühise söömise ajal läbi infotund, kus räägitakse erinevatel teemadel, mis seostub toitumise ja toitumiskultuuriga, tee ring mitmekülgseks!

Leia retsepte siit: nami-nami.ee

Loe toitumise kohta siit: toitumine.ee

Loe tervisliku toitumise kohta siit: tervisliktoitumine.ee

Ringi rahastuse leidmiseks leiad informatsiooni siit: minuidee.ee/rahastus/